Kontakt

Vill du komma i kontakt med mig?

Tel: 070 – 260 14 58

E-post: goran@gpersson.se

Programkommentarer

Jag har alltid gillat att både läsa och skriva programkommentarer, eller verkkommentarer som de ofta kallas. Texter som tillför musiken ytterligare dimensioner och kan förhöja lyssnarupplevelsen. Här finns över 100 att läsa.

Antecknat

Här skriver jag om musik mest, men ibland även konst eller andra saker som väcker intresse. Intryck från resor, konserter, utställningar eller kanske något helt annat. Jag har skrivit om konstnären Marina Abramović, Patrick Modiano och De dunkla butikernas gata, Vin och musik, och mycket annat.

Artiklar/texter

Under åren har jag skrivit tusentals artiklar och andra texter om musik. Här har jag samlat några av de reportage, intervjuer, krönikor, webbtexter, debattartiklar och annat jag skrivit för Konserthusets magasin Lyssna, Opus, Expressen Kultur med flera.

Om mig

Lite om mig. Musikskribent, föreläsare, hemmapianist. I stället för vanligt gymnasium gick jag musiklinje och spelade piano. Men jag hade bättre fallenhet för musikteori och började plugga musikvetenskap i Uppsala. Där öppnade sig musikens outgrundliga universum som jag fortfarande utforskar.